Trainee hos Habiliteringstjenesten for barn og unge

Mitt navn er Ragnhild Roaldsnes fra kull 40. Hei og velkommen til min oppsummering av året som trainee hos Habiliteringstjenesten for barn og unge (HABU) på Trondsletten! HABU er spesialisert på nevrologiske dysfunksjoner og utviklingsforstyrrelser som f.eks autisme, CP, epilepsi, PU, og atferdsforstyrrelser i alderen 0-18 år. De gjør funksjonsutredning, diagnostisering, gir råd til barna, familien og kommunale hjelpeapparat (som skole og barnehage), arrangerer nettverkssamlinger, holder kurs og underviser. Det er en variert arbeidsdag. Psykologspesialist Erik Scott jobber i autismeteamet og er en enormt dyktig psykologspesialist med erfaring fra flere områder innen klinisk psykologi.

Det er vanskelig for meg å formidle hvor viktig møtet med Erik og hans forståelse som psykolog har vært for meg. Erik har en praktisk og veldig hands-on måte å jobbe på. Han reiser rundt til skoler og barnehager og tester barna i miljøene som er kjente og trygge for dem. Han vektlegger hvor viktig det er å skape et godt samarbeid med foresatte, lærere og assistenter og hvordan vi som psykologer kan unngå å være «eksperten med alle svarene». Det er utrolig kult å se hvordan han oppfordrer og stimulerer de som kjenner barna best til ettertanke og brainstorming rundt utfordringene i barnas hverdag. Habilitering og samarbeid har blitt mye mer nyanserte begrep etter at jeg har sett hvordan han arbeider. Jeg har lært mye om hvordan nevropsykologiske tester er nyttig i diagnostisering og i å hjelpe foresatte og skole/barnehage til å forstå barnet og atferden til barnet. Jeg har også lært utrolig mye om hvordan man kan tilrettelegge hverdagen til barn med spesielle behov for å gi dem et bedre utgangspunkt. Jeg har fått prøve meg som intervjuer og testpersonell, samt fått erfaring i å skrive møtereferat og testrapporter. Erik har vært veldig inkluderende og støttende fra første dag.

Dette året har hands-down vært det mest lærerike jeg har gjort i løpet av studiet. Fagkom har gjort en fantastisk jobb, så la meg bare si tusen takk for at dere har gjort dette mulig. Jeg skulle gjerne fortsatt med dette til jeg var ferdig utdannet, samtidig som jeg vil at andre skal få en lignende opplevelse. Det er derfor med litt blandede følelser at jeg sender stafettpinnen videre til den neste heldige studenten. Du har mye å se frem til!

86627737_530592150927229_4938214484813545472_n.jpg

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close