Skyggedag: BUP Nidarø

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan Amanda Nilsen (kull 43) hadde det på skyggedag hos BUP Nidarø.

Kjære medstudenter,

Jeg var en ganske lykkelig student den dagen jeg fikk en melding om at jeg var en av de heldige studentene som fikk ha skyggedag på BUP Nidarø. På praksisdagen var jeg på DPS, noe som absolutt var spennende, men jeg har egentlig hele tiden sett for meg at det er barn og ungdom jeg ønsker å jobbe med i framtiden. Dermed var jeg så glad da jeg fikk en mulighet til å se litt hvordan psykologer og pedagoger jobber på Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling.

IMG_5324

Siden tidligere studenter har gått til feil BUP-klinikk, var jeg ekstra oppmerksom på at jeg skulle ihvertfall finne fram til riktig klinikk, noe jeg heldigvis klarte. Jeg ble godt mottatt av Christian Strandebø, som er leder for BUP Ungdomsteam, og fikk i løpet av dagen gode muligheter til å snakke med han om psykologenes utfordringer og styrker. Jeg fikk også hilst på mange av hans hyggelige kollegaer, som hadde ulike utdanninger: Det var både pedagoger, sosionomer, psykologer, leger og psykiatere.

I løpet av dagen fikk jeg vært med på en inntakstime med en ungdom, et personalmøte og en terapitime med et barn, med andre ord en fin variasjon i hva en dag kan inneholde som barne- og ungdomspsykolog. I tillegg fikk jeg mye tid til å diskutere timene og pasientenes situasjon sammen med psykologene både før og etter timene. Jeg fikk blant annet merke hvor komplisert det kan være å jobbe med barn og ungdom, der man både skal samarbeide med barnet/ungdommen, foreldrene, skolen og evt. barnevernet, PP-tjenesten, legen og så videre. Det er altså et komplisert samspill, og som regel er det mange tiltak som må til for å forbedre klientenes situasjoner.

Alt i alt var det en fin dag, og ga meg flere nye refleksjoner knyttet til det å være psykolog. Om noen av dere lurer på noe mer, er det bare å komme og snakke med meg på skolen eller sende en melding J

All takk går til Fagkomitéen og Christian Strandebø som ga meg en så fin dag!

Kategorier Fagkom, Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close