Trainee-stillingen på Brøset

En del av arbeidet til Fagkom er å finne en trainee som får lov til å jobbe med en eller flere av psykologene på Fagenheten Brøset. Arbeidsoppgaver varierer ut i fra hvor mye som skjer på Brøset i perioden. Stillingen er dessverre ikke lønnet, men det er en unik læringsmulighet og passer for alle kull. Her kan du lese litt om hvordan Amund (kull 42) har hatt det som trainee høsten 2018/våren 2019.

69298641_384408575531066_7153876430785347584_n

Traineestillingen på Brøset gir en unik mulighet til å få innblikk i en del av psykologarbeidet som gjennomføres i lukket avdeling innenfor rettspsykologi, og gir deg sjansen til å møte en svært unik pasientgruppe. Jeg tok muligheten fordi denne typen erfaring er vanskelig å få andre steder, og det virket utrolig interessant, noe som viste seg å stemme.

Gjennom traineestillingen har jeg fått delta på mye forskjellig. Blant annet i miljøarbeid med samtaler/samhandling, spill, tur og jobb i pasientenes hverdag. Muligheten var også til stede for å være med på seminar og samarbeidsmøter som viser hvordan psykologer og apparatet rundt pasientene jobber innenfor rettsvesenet. I hovedsak var jeg på post der jeg snakket med pasienter, var med på møter omhandlende behandlingstiltak, tester og videre oppfølging. Jeg fikk også deltatt i samtaler med pasienter og fulgt miljøpersonalet og psykologer for å se hvilke arbeidsoppgaver de utfører. Veilederen min ga meg opplæring i generell testadministrering og bruk av evnetesten WAIS, noe som er nyttig å kunne til senere i studiet. Jeg fikk også observert en sakkyndighetsvurdering og andre vurderingssituasjoner, samt besøkt et fengsel. Dagene til psykologene på Brøset er svært varierende og innholdsrike. Det skjer alltid noe nytt man kan slenge seg på og lære av.

Jo mer innsats man legger inn i traineestillingen, jo mer får man ut av den. Hvis man er glad i utfordringer (overkommelige) og liker å kaste seg ut i litt ukjent farvann, anbefaler jeg å søke på stillingen. Det er en spennende mulighet! Stillingen gir mulighet til å selv disponere antall dager/når man er tilgjengelig, og man finner sammen med veilederne ut av når det passer. På Brøset finnes det hyggelige veiledere med enorm kunnskap innenfor sitt fagfelt. Jeg kan virkelig anbefale å søke på stillingen. Den er ikke betalt, men til gjengjeld får man et enormt læringsutbytte og erfaring ved å følge flinke psykologspesialister i svært varierende arbeidsoppgaver.

Kategorier Fagkom, Trainee

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close