Trainee-stillingen på Brøset

Trainee-stillingen på Brøset, høst 2019/vår 2020.

Hei! Jeg heter Pia Sofie og går kull 43. I fjor høst var jeg så heldig og fikk muligheten til ha denne trainee-stillingen på Brøset en dag i uka gjennom skoleåret. Her får du en helt spesiell sjanse til å få et innblikk i noe av det arbeidet psykologene, miljøarbeiderne og de (psykiatriske) sykepleierne har på en lukket avdeling innenfor rettspsykologi. Du får møte en unik pasientgruppe, og lære litt om hvordan fagpersonene jobber med og rundt de. Da jeg fikk vite om denne trainee-stillingen, syns jeg at det hørtes ut som en flott mulighet for interessant praksiserfaring på et svært spennende felt, og det åpnet døren for å kunne ta med seg slike erfaringer allerede tidlig i studiet.

I løpet av tiden på Brøset fikk jeg være med på alt fra samtaler, lunsjer, spill og turer med pasientene på posten. Ulike møter med miljøarbeidere, psykolog og lege, der det ble diskutert videre oppfølgning, behandlingsløp og hverdagslige aktiviteter for pasientene. Jeg fikk følge med miljøarbeidere og psykologer, og se hvordan de jobber og litt hva slags arbeidsoppgaver deres hverdag innebærer. Jeg deltok på et to dagers seminar, hvor vi blant annet fikk høre et foredrag med Geir Lippestad, og mange andre spennende og relevante foredrag på dette området. Jeg fikk også være med en dag under en rettssak, der ei av psykologene fra Brøset la fram en sakkyndighetsvurdering hvor det var spørsmål om tilregnelighet. Totalt sett har det vært varierende og givende dager. Jeg var som oftest på post, og fikk følge miljøarbeiderne i samhandling med pasientene. Min favoritt-dag var onsdager, som var tur-dag. Det var utrolig fint å få dra ut i naturen sammen med pasientene og se at de hadde det artig i en slik setting, og at de fikk mulighet til å være ute og i aktivitet store deler av dagen.

Jeg er kjempe glad for at jeg benyttet meg av muligheten til å søke på denne stillingen. Man har selv mulighet til å være med å bestemme hvor ofte man er der, men gjerne en dag i uka, og sammen med veileder kan man bestemme hvilke dager som passer. Jo mer innsats du legger ned i stillingen, jo mer kan du får ut av den. Det er stadig noe nytt, som det er mulig å bli med på. Det har gitt meg mange gode erfaringer og vært svært lærerik relevant praksis innenfor et spennende felt. Jeg hadde allerede en liten interesse for rettspsykologi da jeg startet som trainee på Brøset, og den har bare blitt større etter dette året. Derfor anbefaler jeg sterkt å søke på denne stillingen når det igjen vil bli mulighet for det. Det er en unik praksismulighet!

unnamed.jpg

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close