Skyggedag hos BUFetat

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan Thea og Hanne hadde det på skyggedag hos BUFetat.

BUFetat logo

På skyggedag tirsdag 13. november møtte to psykologstudenter Mariel Hagen ved BUFetat i Trondheim. Noe av ønsket til Mariel var å vise hvilke muligheter som finnes for psykologer – utenfor terapirommet.

Denne tirsdagen var det duket for nasjonalt møte hvor ansatte i alle Norges BUFetat-regioner (utenom Oslo) var representert. Til tross for møtevirksomhet fra morgen til ettermiddag, fikk vi et innblikk i arbeidsmetoden til psykologene som er ansatt som ”kartleggere” i BUFetat.

Hos BUF arbeider et team bestående av psykologer med kartlegging av barn og ungdom som vurderes plassert i fosterhjem eller på institusjon grunnet rus- eller atferdsproblematikk. Psykologene arbeider i hovedsak med å gjennomgå og oppsummere store mengder informasjon om det aktuelle individet slik at best mulig tiltak kan iverksettes. De omtales derfor som kartleggere.

Jobben som kartlegger innebærer med andre ord ingenting av det en tradisjonelt forbinder med psykologjobben. I utgangspunktet er det lite, eller ingen klientmøter, og hovedvekten av jobben ligger på gjennomgang av rapporter og journaler fra andre enheter som barnet eller ungdommen har vært innenfor. Deretter utarbeides en kartleggingsrapport som blir et viktig grunnlag for å finne best egnet tiltak for det aktuelle individet. Tiltak (fosterhjem eller institusjon) velges av såkalte ”tiltaksvelgere”, som består av en gruppe ansatte med sosialfaglig bakgrunn.

Det nasjonale møtet besto av informasjon om statistikk, informasjonssikkerhet og nye datasystemer. I tillegg var det satt av tid til å gjennomgå og drøfte en enkeltsak nærmere. Her kom kartleggere fra ulike regioner med sine perspektiver på det aktuelle temaet. I tillegg ble en sak systematisk skåret for å vurdere risiko for fremtidige atferdsproblemer. 

Takk til Mariel Hagen i BUFetat som tok oss varmt i mot og ga oss et nytt perspektiv på psykologyrket. En takk rettes også til Fagkom som gjør det mulig å få kjennskap til arbeidslivet mens vi fremdeles er under utdanning. Skyggedager gjør det lettere å vite hvilke muligheter som finnes. Psykologer står for mer enn diagnostisering og behandling, BUP og DPS. Dette kom godt frem gjennom en skyggedag hos BUFetat.

Hanne Fagerli (kull 42) og fullsizeoutput_e2

Tea Høiby (kull 39, avbildet)

 

Kategorier Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close