Skyggedag i Bufetat

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i ulike arbeidstilværelser en psykolog kan ha. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan det var på skyggedag i Bufetat:

unnamed

3. oktober var jeg så heldig å få lov til å være med psykolog Mariel Hagen en dag på jobb. Mariel jobber i Bufetat, som arbeider med å plassere barn og ungdom, som av ulike grunner ikke kan bo hjemme, i institusjoner. Hennes oppgave var å bestemme hvilken type institusjon de skulle sendes til (f.eks. institusjon for rusproblemer).

Dagen ble litt annerledes enn Mariel hadde planlagt fordi de noen dager tidligere hadde fått en del hastesaker de måtte jobbe med. Før lunsj satt vi derfor og hørte på at hun og en annen psykolog diskuterte en sak. Da var det viktig å ta hensyn til alle sider av saken (familieforhold, atferdsproblemer, kriminell historikk osv.), og samle inn informasjon om dette. Det viste seg å være mye mer jobb enn jeg først trodde, og det som for meg så ut som en enkel sak, viste seg å være en skikkelig detektivjobb.

Etter lunsj var det team-møte, hvor det ble diskutert ulike forbedringsområder i arbeidet. Her kom vi midt inn i et prosjekt, så det var litt vanskelig å følge med på hva som skjedde. Samtidig lærte jeg mye om Bufetats måte å jobbe på, siden det var dette som ble diskutert.

Siden mesteparten av jobben ble gjort alene og på PC, var dette noe helt annet enn det man forbinder med å være psykolog. Kunnskap om de ulike lidelsene var likevel viktig for å kunne plassere ungdommene i riktig institusjon. Jeg kan tenke meg at de som liker utredningsdelen av behandlingen også vil like å jobbe i Bufetat. Selv går jeg førsteåret, og har ingen formening om dette enda, men synes uansett det var spennende å se en arbeidsplass for psykologer utenfor terapirommet.

Åsne Hella
Kull 42

 

Kategorier Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close