Skyggedag hos Bufetat Region Midt-Norge

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan det var på skyggedag hos Bufetat Region Midt-Norge.

12087106_10203640518814044_5802992074680191335_o (1).jpg

Jeg og en annen psykologistudent var så heldige å få muligheten til å være med på en skyggedag i regi av linjeforeningens fagkomite. Vi fikk følge Mariel Hagen som er psykolog i barne-, ungdoms- og familietaten, aka bufetat. Som  navnet tilsier er dette en arbeidsplass med mye varierte oppgaver innen barne-, ungdoms- og familietematikken.

Bufetat har ansvaret for statlig barne- og familievern og er organisert i fem regioner. Mariel jobber for region Midt-Norge  som dekker fylkene Møre og Romsdal, samt Trøndelag. Bufetats rolle innebærer å sørge for at barn, ungdom og familie med behov i den gjeldende regionen mottar riktige tiltak av god kvalitet. Tiltakene kan for eksempel dreie seg om plassering av barn og ungdom i institusjon eller fosterhjem.

Mariel arbeider hovedsakelig med kartleggingen i forbindelse med institusjonsplassering.

I løpet av dagen fikk vi delta på drøfting av kartleggingssak, samt teammøte som tok for seg en rekke ulike problemstillinger i etaten og løsningsforslag til disse. Hos Mariel ble vi godt tatt imot og vi fikk god informasjon om arbeidsplassens fungering og hva slags arbeidsoppgaver som skal utføres i etaten. Det var også mye rom for å stille spørsmål underveis dersom det var noe man lurte på. Spesielt interessant var det at vi fikk muligheten til å sette oss inn i og observere diskusjonen av en kartleggingssak mellom to kollegaer.

Skyggedager kan gi et morsomt avbrekk fra lesesalen og gir samtidig kunnskap og et verdifullt innblikk i arbeidslivet som pensumbøkene ikke gir. Man får også muligheten til å se bredden i psykologifaget, samt et eksempel på hvordan en arbeidshverdag som psykolog ser ut. Takk til Fagkom som arbeider for å kunne gi oss disse tilbudene, og dersom muligheten byr seg anbefaler jeg på det sterkeste å søke skyggedag!

Christina Gjøvikli
Kull 41 

Kategorier Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close