Skyggedag med kommunepsykolog

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie.

I februar tok et tidligere medlem av Psykolosjen, nå ferdigutdannet som psykolog, kontakt med fagkomitéen for å gi tilbud om skyggedag med henne. Thea Sundby ble en av de heldige som fikk dra og følge henne. Dette skrev hun om sine erfaringer:

Jeg fikk følge Julie Valen, som er kommunepsykolog i Værnesregionen. Dette innebærer at hun reiser mye rundt og har varierte arbeidsoppgaver på tvers av kommunene. Den dagen jeg fikk følge henne dro vi til Frosta for en samtalegruppe med ungdomsskoleelever på Frosta skole. Denne samtalegruppa har temasamlinger hver uke, med temaer som gruppa selv har valgt (alt fra mobbing, seksualitet, familie, vennskap osv). Den dagen var med snakket vi om familie, der elevene hadde mange spørsmål rundt barnevern og ting som kan være problematisk og vanskelig i en familie. Etter dette dro vi bort til helsestasjonen for å bli med på et barseltreff sammen med miljøterapeut og helsesøster. Siste post på programmet var et tverrfaglig møte med helsesøster, miljøterapeut, psykiatrisk sykepleier og en annen helsesøster tilknyttet Frosta skole. Temaet for møtet var selvskading, og det var åpent for diskusjon om saker som var spesielt utfordrende.

Jeg synes det var verdifullt å se hvordan det jobbes tverrfaglig, da jeg fikk litt ulike perspektiv på tematikken. Jeg hadde skyggedag med en annen fra kullet og følte at vi ble veldig godt mottatt. Vi fikk mange muligheter til å stille spørsmål og det var også rom for å komme med innspill der det passet seg. Jeg vil veldig gjerne anbefale andre til å benytte seg av dette tilbudet da man får et lite innblikk i hvordan arbeidshverdagen som psykolog kan se ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close