Skyggedag – Senter for ledelse

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan studenter sendt til Senter for ledelse hadde det på skyggedag.

Sammen med Julie og Beata fra kull 41, var jeg så heldig å få være med på en skyggedag ved Senter for ledelse. Ettersom organisasjonspsykologi er noe som vektlegges lite studieløpet, var dette en god anledning til å få bedre kjennskap til feltet. Senter for ledelse ligger på Solsiden, og er en bedrift som jobber med lederutvikling, ansettelser, strategiutvikling og konflikter på arbeidsplassen. Her jobber blant annet flere organisasjonspsykologer og et par ingeniører med bakgrunn i økonomi, strategi og ledelse. Vi fikk følge organisasjonspsykologen Einar Steen.

Dagen startet med en samtale med Einar der han snakket om arbeidshverdagen til en organisasjonspsykolog, og vi fikk mulighet til å stille spørsmål. Resten av skyggedagen fikk vi delta på et lederutviklingsprogram for en av deres kunder. Senter for ledelse tilbyr skreddersydde lederutviklingsprogram for alle sine kunder. Dette seminaret var det første av totalt seks samlinger for denne gruppen – der målet var å få økt kompetanse om det å være leder. Gjennom disse seks samlingene skulle de blant annet få en innføring i viktig teori, bruke selvvurderingsverktøy, løse caser, øve på feedback og ha rollespill.

I den første samlingen var det hovedsakelig fokus på innføring i DISC-modellen og prinsippene bak GROW. DISC er et verktøy som viser ulike personlighetsprofiler (/preferanser eller adferdstendenser). De viktigste faktorene i denne modellen er dominans, påvirkning, stabilitet og konformitet. Senter for ledelse bruker dette DISC-verktøyet for at deltakerne skal reflektere rundt egne atferdsmønstre som leder – og hva slags effekt dette kan ha på de ansatte. Videre ga Einar oss en innføring i GROW-modellen. Et rammeverk for å ha såkalte Result-Based Conversations – samtaler som fører til faktisk handling/endring hos den ansatte.

Dette var en veldig positiv erfaring, for min del. Jeg følte jeg fikk bedre kjennskap til hvordan organisasjonspsykologer jobber og hvordan arbeidshverdagen deres kan se ut. Det var gøy å følge en som så ut til å trives i feltet sitt – dette bidro absolutt til å vekke min interesse for organisasjonspsykologi. Tusen takk til Fagkom som gir oss denne muligheten. Anbefaler alle som ønsker en litt annerledes og spennende dag full av læring til å søke!Picture1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thea Sundby (kull 41)

Kategorier Fagkom, Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close