Skyggedager – Viktoria familiesenter

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan studenter sendt til Viktoria familiesenter hadde det på skyggedag.

Viktoria familiesenter tar imot familier med barn i alderen 0-6 år som er henvist fra barnevernet. Det er plass til åtte familier der, og de bor i opptil 24 uker. De ansatte er delt inn i team – tre familieteam og ett miljøteam. Teamene har fast ansvar for familiene, og følger de gjennom tre faser: kartlegging, endringsfase og videreføringsfase.

Samspillet mellom foreldre og barn er fokuset, men barnets beste vektlegges alltid mest. Barnets utvikling emosjonelt, kognitivt og fysisk, og tilknytning til omsorgspersonene kartlegges nøye. Dette er områder som familiesenteret kan hjelpe familiene med. De har for eksempel god kompetanse på trygghetssirkelen og har egne COS-kurs for foreldrene.

På skyggedagen fikk vi være med på mye spennende. Dagen startet med et planleggingsmøte med de ansatte. Deretter fikk vi være med på samtaler med hver vår familie, der de ansatte oppsummerte hvordan den siste tiden hadde gått og la planer videre. På senteret gjør de blant annet vurderinger av foreldresensitivitet og mentaliseringsevne, og vi fikk se et videointervju og prøve oss på å skåre dette. På slutten av dagen fikk vi se leketerapi bak speilet. Inne i rommet var foreldrene og barnet, og de fikk konstante tilbakemeldinger fra terapeutene på øretelefoner. Foreldreatferden ble skåret veldig konkret etter for eksempel hvor mye ros de ga og hvor mye benevning de brukte.

Tusen takk til Fagkom og Viktoria familiesenter for en svært lærerik dag!

 

            Kaia Møen Lid kull 41                              Cecilie Othman Arnesen kull 41

Kategorier Fagkom, Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close