Skyggedag på Frosta

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan det var på skyggedag i Frosta:

IMG_2062.JPG

Mitt navn er Jeanette Lystad, og jeg har vært så heldig å få skygge psykolog Julie Valen en hel dag på jobb på Frosta. Jeg er fra kull 42, og har med andre ord nettopp begynt på studiet. Selv begynte jeg på studiet med tanke om å ende opp med et yrke der jeg snakker med og hjelper mennesker som har det vanskelig. Jeg så for meg den typiske terapisituasjonen, to stoler, en til meg og en til pasienten. I løpet av dagen sammen med Julie har jeg forstått at man kan gjøre så mye mer enn det som psykolog.

Vi begynte dagen med et planleggingsmøte sammen med to andre ansatte ved helsestasjonen på Frosta. Deretter hadde Julie foredrag om søvn på ungdomsskolen. Det var spesielt interessant å se hvor flink Julie var til å formidle viktigheten av god søvn, og tips til å bedre sin egen søvn, til elevene. Hun var flink til å være på elevenes nivå og engasjere elevene. Hun skulle tilbake til klassene senere for å holde foredrag om stress og tankevirus.

Senere fikk jeg være med på et barseltreff. Det var en utrolig koselig opplevelse, men også veldig lærerikt. Julie og de andre damene på helsestasjonen snakket om vold mot barn, da det viser seg at opplysning om temaet virker forebyggende. I tillegg fokuserte Julie på å formidle det faktum at livet som mor ikke alltid er like fint og flott, og enkelt å takle. Det kan oppstå situasjoner som kan være store tålmodighetsprøver, men hun la vekt på at det er helt greit og normalt å kunne føle seg frustrert og irritert til tider. Hun gikk foran som et godt eksempel og fortalte en historie fra egen erfaring som mor.

Jeg er veldig glad jeg fikk tilbudet om skyggedagen. Det ga meg et veldig godt innblikk i psykologrollen, den har et bredt spekter.

-Jeanette Lystad, kull 42

Kategorier Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close