Skyggedag på Lade Blåkors Behandlingssenter

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie.
I mars plasserte fagkom tre studenter ved Blåkors Lade Behandlingssenter. En av studentene beskriver sine erfaringer fra skyggedagen:

Bilde_Mathilde

Mitt navn er Mathilde Marken Smenes og jeg går i kull 41. Onsdag 14. mars var jeg så heldig å få delta på skyggedag på Blåkors Lade Behandlingssenter (LBS). To andre studenter, en fra kull 38 og en fra kull 39 deltok også, og vi gjennomførte skyggedagen sammen. Kort sagt er LBS et behandlingstiltak for mennesker med alle typer rusrelaterte problemer, og behandlingen tilbys ved fem ulike avdelinger. Disse avdelingene består av en poliklinikk, avrusningsavdeling, skjermingsavdeling, klinikkavdeling og avdelingen for gravide og småbarnsforeldre (AGS). Oppmøte var satt til klokken 09.00, og vi ble fort informert om at denne dagen for det meste kom til å inneholde interaksjon med de ansatte på senteret, da vi kom på en «rolig» dag.

Det generelle bildet av dagen var preget av samtale med flere behandlere, mye lytting og stilling av spørsmål, og et tverrfaglig møte for de ansatte og oss. Det som gjorde mest inntrykk på meg, var tiden vi tilbrakte på avdelingen for gravide og småbarnsforeldre. Der kom vi i samtale med en av psykologene på avdelingen, som fortalte at AGS bl.a. er et tilbud for kvinner som er rusavhengige under svangerskapet, og som dermed kan søke til LBS for hjelp. Avdelingen hadde 6 ulike leiligheter for døgninnleggelse for mor, barn og eventuelt far. Etter samtale med de ansatte satt jeg personlig igjen med et inntrykk av at hverdagen på LBS i svært stor grad omhandler avgjørende arbeid, spesielt da med barnets helse i fokus. Hovedessensen i deres arbeid er å ha et langsiktig perspektiv på de pasientene som har behov for det, og det blir vektlagt å se på kompleksiteten i det som ligger bak avhengighetsproblemer. Tematikken kan være svært tung, og det blir understreket hvor viktig tålmodighet er i rehabiliteringsprosessen.

Jeg vil takke Fagkom for at de muliggjør disse skyggedagene for oss studenter, og vil anbefale psykologistudentene å nyttiggjøre seg av disse tilbudene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close