Velkommen som student på Profesjonsstudiet i Psykologi

cropped-oppdatert-logo.jpg

Mange har sikkert kommet til denne siden for å forsøke å få en oversikt over hva som skjer når de starter på studiet, hvem og hva det er å forholde seg til, og generelt litt annen informasjon. Dette innlegget gir dere først en oversikt over mottaksuka/fadderuka, og videre ta for seg litt hva Psykolosjen er.

Hva er mottaksuka/fadderukene?

Mottaksuka/fadderukene er tiden i starten av høstsemesteret hvor det skjer veldig mye sosialt for at de nye studentene skal bli kjent med hverandre og studiemiljøet generelt. Dette eksisterer i en eller annen form på de fleste universiteter og høyskoler i Norge. På NTNU varere denne tiden hele to uker, fremfor én uke som også er vanlig på noen andre utdanningsinstitusjoner. I 2017 varer denne perioden fra Onsdag 16. august til søndag 27. august.

Skjermbilde 2017-10-19 kl. 09.40.39

Psykolosjen, linjeforeningen for profesjonsstudiet i psykologi på NTNU, er arrangør av Mottaksuka for sine studenter. Det nye profesjonskullet kommer til være på ca. 70 studenter. Dere vil bli delt inn i 6 grupper på ca 15 studenter hver, med tildelte «faddere» som har ansvaret for deres gruppe. Fadderne er studenter på studiet som har gått her i ett år eller lengre, og skal bidra til å gjøre dere kjent med hverandre, studiet, og Trondheim. Dette vil omfatte en rekke forskjellige aktiviteter som omvisning i byen, festeligheter med og uten alkohol som temafester, topp-tur og dåp.

Det samlede programmet finns på deres facebookside(link under her), men dere vil også få mer detaljert info om alt sammen under selve mottaksuka.

 

Så bra, men hvor/når møter jeg opp?

Når dere har takket ja til studietilbudet skal dere få tilsendt en pakke fra NTNU, hvor informasjon om dette er vedlagt. Dersom du ikke mottar dette, se mer info her: http://www.ntnu.no/studier/cpsy6

Kontakt

Som ny student på profesjonsstudiet er det to grupper på facebook du bør melde deg inn i:

Psykolosjen, en felles gruppe for hele profesjonsstudiet, som fungerer som informasjonskanal fra linjeforeningen til alle våre medlemmer, samt at den også benyttes til mindre formelle diskusjoner og innlegg fra medlemmenes side.

MELD DEG INN HER

Kull 41, en gruppe for bare det nye kullet hvor program for fadderukene blir postet. Her kan du knytte dine første bånd til dine kullinger, og gruppa vil også fungere som informasjonskanal fra oss i styret de første ukene, med stor takhøyde for spørsmål om alt mulig praktisk. Når mottaksuka er over trekker vi oss ut, og dere styrer gruppa selv – et veldig greit forum å ha!

MELD DEG INN HER

For de av dere som ikke bruker facebook, kan også e-post adressen psykolosjen@gmail.com benyttes.

Hva er så linjeforeningen Psykolosjen?

En linjeforening er en frivillig studentdrevet organisasjon, som skal sørge for tilhørighet for studentene til deres respektive studier. Ved NTNU finnes dette på de fleste studier, og for profesjonsstudiet i Psykologi er dette Psykolosjen. Psykolosjen er en forening som har sett en ganske stor vekst i omfang og engasjement siden den ble opprettet i 2009.

Fra å bestå av et enkelt hovedstyre som tok seg av det meste selv, består foreningen i 2017 av en rekke underkomiteer, både faste og midlertidige, med hovedstyret på toppen. Psykolosjen har som overordnet mål å styrke samholdet mellom profesjonsstudentene på tvers av kullene, igjennom faglige og sosiale arrangementer. En smakebit på hva dette innebærer følger:

Hva arrangeres og driftes av Psykolosjen?

Mottaksuka og dåpen

Som nevnt tidligere er det Losjen som står for gjennomføringen av fadderperioden for dere som starter på studiet. Dette finner dere mer informasjon om lenger opp, men planen er at dere også skal få erfare dette selv i august.

Fagkomiteen – Fagdager, internships og seminarer

Rent faglig ønsker Psykolosjen å supplere studiet med ekstra faglige tilbud – gjerne med bidrag som blir direkte etterspurt av studentene. Til dette har vi en egen fagkomité som til stadighet jobber med å arrangere arrangementer av faglig relevans. Det arrangeres også «fagdager» og «skyggedager», hvor deltakerne i førstnevnte får komme på besøk på en relevant arbeidsplass, og i sistenevnte følger en psykolog rundt på jobb for en dag. Fagkomiteen er alltid interessert i innspill, så send gjerne disse til psykolosjenfag@gmail.com.

Vaffellunsj

Skjermbilde 2017-10-19 kl. 09.41.30

En gang i måneden rigger Psykolosjen til utenfor Psykologisk Institutt for at alle kan ta en pause i studiehverdagen med en vaffel, kaffe, kake, eller annet snacks. Dette er et lavterskeltilbud som gjennomføres for å skape en uformel møteplass for profesjonsstudentene midt i studiehverdagen.

Vårpølse

Utgangspunktet er det samme som vaffellunsj, men med grill og pølser fremfor vafler. Foregår, som navnet tilsier, på våren, når vi har Trondheimsværet på vår side.

Julegalla

Årets største begivenhet for Psykolosjen! Her får gutta dressen ut av skapet, jentene tar på seg gallakjolen, før alle møtes for middag, underholdning og svært god stemning. Julegallaen er også tradisjonelt sett Psykolosjens siste store arrangement for året, og her inviteres alle losjens medlemmer samt nære samarbeidspartnere fra andre foreninger til å avslutte semesteret sammen med god mat, taler, underholdning, og høy festfaktor. Dette er det arrangementet som har desidert størst oppslutning, så her er det ingen tvil om at man må være med!

Vårfest

Mens høstsemesteret toppes av julegalla, får vårsemesteret en fest der stemningen er litt mindre formel (helt fra starten av, ikke bare i de senere nattetimer). Også her er det et planlagt program, men dressen og gallakjolen kan med fordel byttes ut mot noe mindre stivt. Foregår når våren (om vi er heldige) begynner å titte frem i april.

Linjeforeningsavis

synapsen

Avisen vår er nyoppstartet, og første eksemplar kom høsten 2016! Avisen søker en blanding av morro og profesjonsrelevante skriverier. Mer informasjon om denne kommer utover høsten

Psykor

For alle sangglade profesjonsstudenter er det også et kortilbud! Dette er i utgangspunktet ganske lavterskel, med ukentlige øvinger i fra september. Opptrer gjerne på diverse Psykolosjen-arrangementer.

Kjeller

På Moholt studentby har det lenge vært en tradisjon at flere av de forskjellige linjeforeningene har disponert egne kjellere for sine medlemmer. Disse kjellerene fungerer som sosiale møteplasser for linjeforeningenes medlemmer, og her kan man møtes til alt fra en rolig pils til fester med et noe høyere tempo. Et par ganger i semesteret er det også «langåpent», hvor alle kjellerene på Moholt er åpne til kl 03:00 samtidig, noe som gjerne involverer en strøm av folk mellom alle de forskjellige kjellerne med på følgengde god stemning.

I 2012 fikk Psykolosjen, som første linjeforening på Campus Dragvoll, en egen kjeller. Dette sammen med våre samarbeidspartenere på ingeniørvitenskap og IKT, Hybrida. Vår kjeller 33 driftes av underkomitéen kjellerstyret, men tilhørende kjellercrew.

Kjellerene ble stengt våren 2016 på grunn av brannfare, men etter mye frem og tilbake skal de ÅPNES igjen rundt juletider 2017! I den anledning trenger vi ny kjellersjef og kjellercrew, så BLI MED!

 

Engasjer deg!

Har DU lyst til å engasjere deg i Psykolosjen? Som du ser over er det mange muligheter for å få utløp for ditt engasjement. Hovedstyret har generalforsamling i november hvert år, hvor alle styrepostene er på valg. De andre underkomiteene og enkeltstående prosjektene rekrutterer fortløpende – så følg med på facebooksiden.

 

Badekarpadlingen – Badcom

Tror du det å padle over Nidelven på en flåte konstruert rundt et badekar er en god idé? Lurt eller ei, det er i allefall blitt en tradisjon blant førsteårsstudentene i Trondheim. Badcom arrangerer hvert år en slik seanse, hvor de forskjellige linjeforeningene på NTNU konkurrerer mot hverandre. I år er det ventet å bli noen endringer i fra tidligere år, så øvrige detaljer rundt dette vil komme etterhvert, så følg med på facebookgruppa og i forelesninger!

Nyttige lenker:

Blogg med gjesteinnlegg fra PSySTART: https://virtuellkatarsis.wordpress.com/

Offisiell side for psykologistudiet: http://www.ntnu.no/studier/cpsy6

Psykolosjen på Facebook: https://www.facebook.com/groups/136769179563/

Kullside for Kull 40: https://www.facebook.com/groups/1005500922896979/

Kjøp og salg av bøker: https://www.facebook.com/groups/473211512714066/

 

Velkommen til Trondheim!

Mvh Psykolosjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close