Skyggedager: Oppsummering 2022

Etter en liten pause fikk vi endelig i gang skyggedagene igjen tidligere i vår. Gjennom godt samarbeid med Familievernkontoret ble dette en kjempesuksess, og vi har vært utrolig heldige å få fortsette samarbeidet denne høsten! Det betyr at det vil arrangeres flere skyggedager utover høsten hvor studentene vil få en unik mulighet til å få et innblikk i hvordan arbeidshverdagen til en psykolog hos Familievernkontoret kan se ut. Tilbudet er åpent for alle studenter uansett kull.

Familievernkontoret tilbyr behandling, rådgivning og mekling for familier som ønsker å forebygge eller bearbeide eksisterende utfordringer i sine familierelasjoner. Dagene vil blant annet bestå av klientsamtaler med aktiv deltakelse. 

Tilbakemeldingene fra studentene som deltok i vår var svært positive. Først og fremst var studentenes erfaring at skyggedagen var svært lærerikt og nyttig. Studentene forteller at de ble veldig godt mottatt, og at dagen var tilrettelagt på en god måte slik at de både fikk være med å se terapi på nært hold, samtidig som de fikk god tid til å stille spørsmål, se arbeidsplassen og høre om de ansattes erfaringer. Å få være med på skyggedager ga også økt motivasjon for studiet, spesielt med tanke på at flere kunne tenke seg mer praksis på studiet.

Her kommer noen sitater fra dem som deltok!

  • «Jeg sitter igjen med inntrykket av at familievernkontoret er et godt sted å jobbe over lengre tid» 
  • «At det ikke kreves henvisning fra fastlege gjør spennet av mennesker og problemstillinger brede: fra vansker med å få kjærligheten til å stemme i hverdagen, til alvorlige konflikter om barn og foreldrerett.»
  • «Utover dette hadde Elin satt av god tid til oss studentene, noe som førte til gode samtaler om stort og smått. Elin sitt engasjement var smittende, og de ansattes trivsel motiverende. Alt i alt veldig fornøyd med skyggedagen.»
  • «Det var utrolig nyttig å få se terapi på nært hold, spesielt hvordan Elin møtte ulike mennesker, og hvordan sakene kunne være så forskjellige. Jeg er veldig takknemlig for denne dagen og følte det ga et nyttig innblikk i hvordan en variert, spennende og hyggelig arbeidshverdag kan se ut i fremtiden»
  • «Dette var en veldig lærerik og spennende opplevelse. Først og fremst synes jeg det var veldig stas å få muligheten til å dra, da jeg vet at dette er noe mange studenter ønsker å delta på. Generelt på studiet er det jo ikke så alt for mye praksis, selv om jeg vet at dette hadde vært av stor betydning for mange, da det kan gi mer motivasjon for de teoretiske fagene.»
  • «Selv har jeg tenkt at å jobbe som familieterapeut kunne vært en interessant jobb. Det var derfor ekstra fint å få muligheten til å se dette i praksis allerede første året mitt på studiet!»
  • «Når det kommer til selve opplevelsen, var den langt over forventningene»
  • «Til tross for at jeg lærte masse og fikk god innsikt i hva som skjer der, skulle jeg gjerne kommet igjen for å lære enda mer!»
  • «Håper også flere får muligheten til dette da det hvert fall ga meg mer motivasjon for studiet!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close