Folkehelseuka 2018

Hva har en ekspert i «cock and ball torture», Adrian Lund fra 71° nord, lederen for PolyNorge og en parterapeut med fordypning i dynamisk, emosjonsfokusert og mindfulness-basert terapi til felles? Fortsett å lese under så finner du hvordan det gikk til at disse var å se under årets folkehelseuke!

Picture1

Også i 2018 har medlemmer av Psykolosjen vært med å arrangere Folkehelseuka Trondheim! Folkehelseuka Trondheim er et årlig samarbeidsprosjekt mellom profesjonsstudentene i psykologi og medisin. Fra Psykolosjen er det typisk medlemmer fra Fagkomitéen som har vært med å arrangere. I løpet av en slik uke vil det bli arrangert ulike foredrag eller andre aktiviteter for å belyse et bestemt tema. I år var det «Kjærlighet» som var temaet og Folkehelseuka 2018 ble en spennende uke med fire arrangement:

Mandag 17. september braket det hele løs med en sofaprat med tittelen «8 milliarder mennesker, men kun én kjæreste?». Dette ble en av høstens mest spennende sofaprater med lederen av Poly Norge Lynn Myrdal, sexologisk rådgiver Tove Garstad, og vår alles Leif Edward Ottesen Kennair, professor og psykologspesialist ved Institutt for psykologi. Ledet av Psykolosjens favorittkonferansier Steffen André Fagerbakk fra Kull 40 kom de innom grunnleggende spørsmål om hva et forhold her, hva utfordringene kan være, til mer spesifikke spørsmål om hvordan kjæresteforhold mellom flere personen enn to foregår. Dette ble det snakket om i et personlig, sosialt, psykologisk og evolusjonært perspektiv og det ble god anledning for publikum til å stille spørsmål. Det ble en morsom og lærerik kveld med god stemning. En bra start på uka!

Tirsdag var det klart for Victoria Forsbergs foredrag om «Kjærlighet på godt og vondt». Dette var et foredrag publikum raskt lot seg rive med av! Victoria engasjerte uanstrengt publikum på en innsparende måte, og uavhengig av bakgrunn og forventninger, gikk man hjem med nye perspektiver og en god følelse i kroppen. I sitt foredrag kom hun innom hvordan kjærligheten er noe av det fineste og verste vi kan oppleve i livet; vi er aldri så sårbare som når vi elsker. Hun snakket om hvordan det å være i et parforhold kan innebære nærhet og varme, men også irritasjon, forvirring og smerte. Spørsmålene vi fikk svar på var blant annet: Hvilken betydningen har romantisk kjærlighet for vår psykiske og fysiske helse? Hva er det som skjer når par blir fanget i negative mønstre? Hvordan kan terapi hjelpe paret å utvide sine emosjonelle responser, skape nye former for samspill, samt reparere sår og knytte et tryggere bånd mellom seg? Kort sagt var dette var et foredrag som gav mersmak og vi håper det blir flere anledninger til å høre Victoria prate!

Onsdagen var det duket for dag tre av Folkehelseuka 2018 med Adrian Lund fra 71° nord om «Egenkjærlighet og annerledeshet som ressurs». For mange var dette et høydepunkt. Adrian fortalte ærlig og direkte om sin reise fra å mislike det som gjorde ham annerledes, til å elske denne delen av seg selv og bruke den som ressurs. Han fortale om Tourettesen og reflektere rundt hvordan han og livet hans ville ha vært uten den. Det var inspirerende, rørende og sterk, og var et av Folkehelsesukas mest givende arrangement.

Torsdag var den siste dagen og det ble en verdig avslutning med knallbra oppmøte under Aud Jektviks foredrag om «BDSM og fetisjer». Med rekordmange i salen gav hun et interessant foredrag om BDSM og fetisjisme og mange fikk nok et mer nyansert og riktigere syn på BDSM- og fetisjmiljøet. For å nevne noe gikk hun gjennom myter, eksempler og anekdoter knyttet til denne tematikken og kvelden ble avsluttet med en spørsmålsrunde.

Alt i alt var det en spennende uke som samlet mange og vi gleder oss til neste år!

ilu.
Erlend Hellebust, Kull 41
FHU-representant
Fagkom

Kategorier Folkehelseuka

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close