Intervju med Erlend

Navn: Erlend Hellebust

Kull/studieår: Kull 41, 4. året

Hvor var du på utveksling, og hvilket/hvilke semester(e) dro du?

Jeg var i Australias solskinnshovedstad Brisbane 3. året, dvs. semester 5 og 6. 

Kan du fortelle litt om hvordan du bodde?

Det første semesteret bodde jeg i en leilighet med en fra Australia som også studerte psykologi. Ble kjent med henne over den lokale varianten av hybel.no, og bestemte meg for å flytte inn med henne. Det andre semesteret bodde jeg med to norske venner, men det ble avbrutt etter veldig kort tid på grunn av korona. 

Hva var det beste og verste med å dra på utveksling?

Jeg er veldig glad i å bo i utlandet, møte nye folk, snakke et annet språk enn norsk, se annet natur- og dyreliv, og rett og slett bare gjøre noe annet. Profesjonsstudiet er jo veldig langt, så for min del var det veldig deilig å gjøre noe annet ett av de seks årene. Jeg koste meg veldig mye, og det var veldig deilig å bo i et helt annerledes klima. I Australia er sommerferien veldig lang, typ drøye tre måneder fra okt/nov til slutten av februar, så da fikk man reist masse.
Det verste var kanskje at det var litt krevende å finne ut av fagene. Heldigvis var de veldig hjelpsomme på universitet der nede, så det ordnet seg relativt greit. 

Madicken og jeg i Lucky Bay sammen med kenguruene

Hvordan gikk du frem for å finne fag som var godkjent, og hvilke fag endte du opp med å ta?

Jeg var på utveksling ved University of Queensland som er det mest vanlige universitetet for profesjonsstudentene fra NTNU å reise til. Dermed var det allerede en lang liste med forhåndsgodkjente emner som jeg kunne velge og vrake fra.
Dette var jeg slik jeg planla semestrene mine:

Pga av korona endte jeg med å ta anvendt sosial hjemme i stedet.

Opplevde du noen språklige utfordringer? 

Nei. Tror dette kommer helt an på hvor komfortabel man er med å bare kaste seg ut i det. Min erfaring er at alle prater engelsk godt nok, men at mange synes det er ukomfortabelt å snakke det. Det tar kanskje litt tid i starten, men så fort man omfavner sin egen norsk-engelsk går det språklige egentlig ganske fint. Det var i alle fall min erfaring.
Jeg burde kanskje legge til at jeg har studert på engelsk fire år fra før av, så det kan være en grunn til at jeg ikke opplevde noen språklige utfordringer. 

Anbefaler du profesjonsstudenter å dra på utveksling? Er det verdt strevet?

JA!!!!!!!!!! Jeg kan ikke få anbefalt det nok. Det er så gøy og det er virkelig, virkelig verdt det! Jeg tenker at om man så bare har bittelitt lyst, så er det verdt å dra. Med mindre man virkelig ikke har lyst, tenker jeg faktisk at alle burde dra.
Og om dere drar til UQ, Brisbane, så anbefaler jeg parterapi på det varmeste! Det var skikkelig gøy og jeg fikk så mye ut av det, og det selv om jeg ikke tenkte at parterapi var noe for meg.  

Noen andre tips til en som ønsker å reise på utveksling?

Jeg anbefaler å begynne å se seg rundt litt tidlig, særlig om man vil et sted ingen har dratt før. Og å alliere seg med internasjonal seksjon, de er gode å ha med seg.
MEN vil også si at for de som finner ut at de vil dra på utveksling rett før fristen, er det også absolutt mulig! Men da er det nok lurere å dra til feks UQ hvor veien er ganske staket ut i forkant.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close