Skyggedag på HAB Trondsletten

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. Her kan du lese om hvordan det var på to skyggedager på HAB Trondsletten.

Screen Shot 2018-04-27 at 10.54.22

Vi deltok på skyggedagene på habiliteringstjenesten for barn og ungdom der vi fulgte Erik Scott som jobber som nevropsykolog på Autismeteamet ved Trondsletten.

Den første dagen startet med observasjon av en gutt på en skole. Først møtte vi læreren til eleven for å høre om hennes observasjoner av gutten og deretter fikk vi selv sitte bak i klasserommet og observere. Erik var interessert i å høre våre observasjoner og vi diskuterte sammen det vi observerte. Han var generelt sett opptatt av å inkludere oss og spurte stadig om hvordan vi opplevde pasientene og hva vi synes generelt om det vi gjorde. Etter observasjonen og litt drøfting sammen, møtte vi foreldrene til gutten for å fortelle hvilke vurderinger Erik hadde gjort seg etter tidligere testing, møter med lærer og klasseromsobservasjon. Her hadde han også fokus på å veilede foreldrene for å hjelpe dem i å håndtere barnet best mulig. Det var lærerikt å se hvordan man også jobber systemrettet som nevropsykolog med mye samarbeid med og veiledning til skole, barnehage og foreldre etc. Vi avsluttet første dag med et samarbeidsmøte ifm en annen pasient som hadde nettopp fått påvist celebral parese. Dette møte hadde hensikt i å sammen drøfte hvilke tiltak rundt pasienten som var best for å legge til rette for god utvikling videre. Her var alle tilknyttede instanser tilstede dvs foreldre, psykolog, lege, barnehage og skolen han etterhvert skulle begynne på. Det var spennende å se hvordan man der brukte hverandres kompetanse til sammen å komme frem til nyttige tiltak.

Den andre dagen startet med en observasjon av en gutt i barnehage. Psykologen hadde først en samtale med spesialpedagogen i barnehagen, og etter dette gjennomførte han en Baileys-test. Etter testen fikk vi være med på å diskutere hva vi hadde observert, og Erik tok seg god tid til å diskutere selve testen med oss og å svare på spørsmålene våre. Deretter fikk vi være med når han ga tilbakemelding til pedagogen på hva testen hadde vist og hva Erik hadde observert. Han hadde fokus på hvilke tiltak som kunne iverksettes fremover, hvor han kom med konkrete eksempler på hvordan pedagogen kunne jobbe videre med barnet. Senere fikk vi være med på et tilbakemeldingsmøte med foreldre til et annet barn, hvor teamet på Trondsletten hadde kommet fram til en autisme-diagnose. Her fikk se hvordan det var å bruke telefontolk i arbeidet, da foreldrene var fremmedspråklige. Til slutt reiste vi til en barneskole, hvor vi var med på et ansvarsgruppemøte for å diskutere oppfølgingen og tiltak for en jente med impressive språkvansker. Her ble viktigheten av å jobbe systemrettet i arbeidet med barn tydelig, og både foreldre, psykolog, BUP, BFT og pedagoger var tilstede.

Alt i alt var skyggedagene med Erik veldig lærerike, vi følte oss godt tatt i mot og opplevde at han var opptatt av at vi skulle få størst mulig læringsutbytte av tiden vi hadde sammen med ham. Vi vil takke Fagkomiteen for at vi fikk muligheten til å bli med på disse skyggedagene, og oppfordrer alle andre til å søke neste gang muligheten byr seg!

Tone Svendsen (kull 39) og Ingri Warnes Seth (kull 41)

Kategorier Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close