Skyggedager på HAB-tjenesten

Del av fagkom sitt ansvar er å gi studentene mulighet til å få et tettere forhold til arbeidslivet som venter. Et tiltak som skal hjelpe med dette er skyggedagene som arrangeres. Her blir studenter plassert i forskjellige arbeidstilværelser til psykologer. Gjennom dette kan man tidlig få kjennskap til arbeidsmulighetene og ressursene som er tilgjengelige ved fullført studie. To studenter var på habiliteringstjenesten på Trondsletten og har skrevet et innlegg om sine opplevelser her:

Screen Shot 2018-04-27 at 10.54.22.png

Våre navn er Kamilla Sanner og Trine Smedbøl og vi har hatt to skyggedager ved Habiliteringstjenesten for barn og unge på Trondsletten. Kamilla går kull 40, mens Trine går kull 39. Habiliteringstjenesten jobber med utviklingsforstyrrelser, og vi fulgte her nevropsykolog Erik Scott, som er en del av autismeteamet. Første dag var en travel og innholdsrik dag; da vi skulle kjøre rundt i hele Trondheim til skoler og barnehager. Blant annet var vi med på barnehageobservasjon, Bayleys-testing av et barnehagebarn (Bayleys Scales of Infant Development) og teammøte rundt et skolebarn. Neste dag tilbrakte vi ved Trondsletten, der vi var med på teammøte med psykolog, lege og vernepleiere, tilbakemelding- og veiledningssamtale med foreldre og ADOS-testing av samme barn som gjennomgikk Bayleys-testingen. ADOS-testing er noe alle barn som utredes for autisme må igjennom.

Screen Shot 2018-04-27 at 10.53.10.png

Vi følte oss veldig godt ivaretatt og at vi fikk lov til å bidra med egne observasjoner og tanker. Erik var også veldig åpen for spørsmål og var tydelig engasjert i det han drev med. Det var interessant å få se hvordan man utfører Bayleys- og ADOS-testing i praksis – der barnets oppmerksomhetsspenn er veldig begrenset. Vi fikk også delta i en samtale med bruk av tolk. Det var spennende å se hvordan en psykolog benytter seg av dette, noe vi dessverre ikke lærer så mye om på studiet.

Screen Shot 2018-04-27 at 10.53.23.png

Erik hadde skreddersydd et opplegg for oss der vi fikk se utredningsforløpet fra start til slutt, noe som var svært lærerikt. Han var veldig opptatt av viktigheten med å lære gjennom praksis i studietiden og at han ikke syns det er nok av dette i Norge.

Vi anbefaler alle å delta på skyggedager generelt sett, og da spesielt hvis det arrangeres noe på Trondsletten!

 

Kategorier Skyggedager

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close